Select category:

60 godina smo vodeći proizvođači pogrebne opreme u regionu.

Slider

Sirovinu nabavljamo sa domaćeg tržišta i koristimo 2 vrste drvnog materijala koji nose u sebi autentičnost naših krajeva.

Topola

Topola je veoma izdržljivo drvo, a u isto vreme lagani materijal. Ne sadrži smolu, lako se obrađuje, s tim u vezi je idealna za ručnu obradu. Topola ima glatku površinu koja se jednostavno farba. Od topole se proizvode svi oni proizvodi koji su poznati po visokom sjaju i po ručno izrađenim ukrasima.
Istorijski zapisi kažu, da je sedište naše fabrike u Bačkoj Topoli dobilo ime još u 16. veku, jer je na njenoj teritoriji rastao veoma veliki broj belih topola. Zbog toga topola ima i istorijsku-emotivnu vrednost, koju samo naše preduzeće može da pruži svojim kupcima.

Hrast

Hrast ima veoma dug period rasta. Zbog toga ovo plemenito drvo ima veliku vrednost. Po prirodi materijala, hrast ima veću težinu u odnosu od druge vrste drveta. Ovaj proizvod ne farbamo, već samo bajcujemo, da bismo istakli i zadržali njegove prirodne šare, onako kako ih je priroda stvorila. Od drveta hrasta proizvodimo najeksluzivnije proizvode. Neki od tih modela su veoma traženi proizvodi u inostranstvu, sa čime smo brend Usluge pozicionirali i na međunarodnom tržištu.

Tehnologija

Tokom naše tradicije od 60 godina, kontinuirano smo modernizovali tehnologiju koju koristimo u procesu proizvodnje. U isto vreme, očuvali smo autentičnost naših gotovih proizvoda, koji su i dan danas prepoznatljivi po ručno izrađenim delovima. Godišnje proizvodimo preko 15.000 sanduka, koje zatim razvozimo u razne krajeve naše države, kao i u inostranstvo.

Od prirode do gotovog proizvoda

Naši zaposleni generacijama prenose svoje znanje na podmladak. Negujemo tradiciju ljubavi prema stvaranju i prema prirodi. Neprestano proširujemo kompetencije naših zaposlenih i usavršavamo njihove veštine. Važno nam je da svaki od njih doprinese kvalitetu našeg asortimana. Naši zaposleni poznaju sve faze u proizvodnji, od trupca do gotovog proizvoda.

1. Daske

Sečenje i krojenje trupaca,
sušenje dasaka,
sortiranje po kvalitetu,
spajanje u pločasti materijal,
korejenje tabli,
blanjanje,
četvorostrano blajanje.

2. Ploče

Profilisanje daski,
frezovanje,
krojenje poda,
uzdužno spajanje,
finalno ravnanje,
debljanje elemenata,
profilisanje elemenata,
sečenje na meru.

3. Sastavljanje

Čepovanje,
izrada pakne,
gipsovanje,
brušenje,
sastavljanje,
finalno gispovanje i brušenje,
montiranje pakne.

4. Izrada

Krojenje CNC mašinom,
rezbarenje,
završno gipsovanje i brušenje,
sastavljanje sanduka,
gletovanje i brušenje uglova,
ukrašavanje.

5. Finalizacija

Nanošenje podloge,
lakiranje,
montiranje ručki,
tapaciranje,
pakovanje,
lagerovanje,
transport.

6. Podrška

Planiranje,
organizacija,
komercijala,
reklamacije,
marketing,
finansije,
statistika,
kadrovsko.