Select category:

A temetkezési kellékek gyártásában 60 éve vagyunk piacvezetők.

Slider

A nyersanyag a hazai erdőkből származik. A gyártásban két féle, terlületünkre jellegezetes faanyagot használunk.

Nyárfa

A nyárfa igen tartós alapanyag, ugyanakkor könnyű a szerkezete. Nem tartalmaz gyantát, egyszerű a feldolgozása, így jó alapanyag a kézi megmunkálásra. A nyárfának síma a felülete és egyszerű a festése. Nyárfából készülnek azok a termékek, amelyeket vevőink a magas fényezésről és a kézi díszítésről ismernek. Történelmi adatok bizonyítják, hogy a XVI. században Topolya területén, ahol a cégünk központja is található, nagyon sok nyárfa nőtt. Ezért a nyárfának történelmi - érzelmi értéke is van, amelyet csak a mi cégünk tud képviselni a vevőink előtt.

Tölgyfa

A tölgyfa nagyon hosszú ideig fejlődik, mire alkalmas lesz a feldolgozásra, ezért ennek a nemes fa értéke is nagyobb,mint a nyárfa. Az anyag szerkezetéből fakadóan, a tölgy sokkal nehezebb, mint a többi más fa. A tölgyfából készült termékeket nem festjük, csak pácoljuk, hogy kiemeljük a természet adta erezetét. Tölgyfából készítjük a legexkluzívabb termékeinket. Egyes modelleket nagyra értékelik úgy a belföldi, mint a külföldi piacon. A tölgyfából készült termékeink előkelő pozíciót biztosítnak nekünk a nemzetközi piacon.

Gyártási technológia

Az elmúlt 60 évben folyamatosan korszerűsítettük a gyártási folyamatokat. Ugyanakkor, megőriztük a termékeink eredetiségét a jellemzően kézzel megmunkált részek által. Évente több mint 15.000 koporsót készítünk, amelyeket országunk minden részébe eljutattunk, valamint külfödlre is szállítunk.

A természetből a kész termékig

A fa megmunkálásának szaktudása generációról generációra öröklődik gyárunkban. Ápoljuk az alkotás iránti szeretetet és tiszteljük a természetet. Folyamatosan fejlesztjük alkalmazottaink készségeit és tudását. Fontosnak tartjuk, hogy minden dolgozó hozzájáruljon a termékeink minőségéhez. Munkatársaink ismerik a gyártási folyamatokat, a farönkök vágásától a kész termékig.

1. Deszkák

Farönkök vágása,
deszkák szárítása,
válogatás mínőség szerint,
táblásítás,
táblák vágása,
gyalulás,
négyoldali gyalulás.

2. Lapok

Deszkák méretezése,
marás,
az alapok kivágása,
összeillesztés,
végleges kiegyenesítés,
az elemek megvastagítása,
az elemek méretezése,
méretre vágás.

3. Összeillesztés

Dugaszolás,
pakni készítés,
gipszelés,
csiszolás,
összeállítás,
végleges gipszelés és csiszolás,
pakni felszerelés.

4. Megmunkálás

CNC géppel való vágás,
faragás,
végleges gipszelés és csiszolás,
koporsó összeállítása,
glettelés és a sarkak csiszolása,
díszités.

5. Végtermék

Alapozás,
lakkozás,
a foggantyúk felszerelése,
kárpitozás,
csomagolás,
tárolás,
szállítás.

6. Támogatás

Tervezés,
szervezés,
értékesítés,
reklamációk,
marketing,
számvitel,
statisztika,
HR.